Toont alle 13 resultaten

Sedumdak planten

Sedumdak planten van hoge kwaliteit zorgen voor een mooi, sterk en gezond groendak dat je veel voordelen biedt. Ontdek de beste sedumdak planten online bij 123Groendak.nl.

Aanbieding!

Sedumdak planten

Plantenmat Sedum 57×38 cm

64,99
Aanbieding!
74,99
15,69

Sedumdak planten

Sedum Acre, Geel Muurpeper

3,39

Sedumdak planten

Sedum vetplanten zes stuks

9,99

Sedumdak planten

Vetplanten Sedum zes stuks

9,99

Sedumdak planten

Sedum dakbedekking

24,95
11,99
11,99
11,99
Aanbieding!

Sedumdak planten

Plantenmat Sedum 57×38 cm

64,99
Aanbieding!
74,99

Sedumdak planten voor platte en hellende daken

Sedumdak planten zijn er voor zowel platte als hellende daken. Wil je een sedumdak maken met sedum cassettes? Dan is het belangrijk om goed te letten op de specifieke helling van het dak. In de meeste gevallen zijn de sedumdak cassettes geschikt voor daken met een maximale helling van 15 graden. Natuurlijk kun je ook gebruik maken van sedumdak matten voor het realiseren van de sedumdak beplanting. In alle gevallen is het verstandig om goed te keken welke opties passen bij jouw specifieke dak. Zo zijn de matten beter voor grotere daken, terwijl de sedumcassettes juist beter geschikt zijn voor de kleinere daken.

Sedumdak planten zijn vetplanten met oerkrachten

Sedumdak beplanting is niet standaard. Wanneer je op zoek gaat naar mooie beplanting voor je sedumdak, dan kom je diverse soorten planten tegen. Wel gaat het in alle gevallen om vetplanten die vallen onder het geslacht Sedum. Dit zijn vetplanten die werkelijk oerkrachten bezitten en dat heb je zeker nodig voor de beplanting van een sedumdak. Je wilt zeker zijn dat de planten goed bestand zijn tegen vorst, tegen hitte, neerslag en sterke stormen. De sedum vetplanten komen oorspronkelijk uit rotsachtige gebieden waar zij weinig houvast hebben, maar wel te maken krijgen met de meest extreme weersomstandigheden. Hierdoor hebben de sedumdak planten zich ontwikkeld tot extreem sterke plantjes die echt alles aankunnen.

Diverse soorten sedumdak beplanting

Er zijn meerdere soorten planten voor een sedumdak beschikbaar. Je hoeft zeker niet per soort te kiezen. Maak je bijvoorbeeld gebruik van sedumdak cassettes? Dan zitten er in de meeste gevallen meerdere soorten planten voor het sedumdak in één cassette. Je hoeft dus niet zelf te combineren. Door een groendak te maken met diverse soorten sedumdak planten zorg je voor optimaal voordeel van je groendak. Dit betekent dat je profiteert van voordelen voor je leefomgeving, zowel binnen als buiten, en voor de natuur. Je biedt namelijk een mooie leefomgeving aan vogels en insecten, bijvoorbeeld. Daarnaast is een gevarieerd groendak ook goed voor je portemonnee. Je woning blijft in de zomer koeler en juist warmer in de winter, waardoor je energie kunt besparen.

De juiste beplanting voor je sedumdak

Je kunt gebruik maken van diverse soorten desumdak planten. Hieronder vind je een aantal populaire planten voor een sedumdak: • Album Coral Carpet • Floriferum • Reflexum Blue Spruce • Sexangulare • Takesimense • Spurium Summer Glory • Acre • Hybridum Deze sedumdak planten worden vaak met elkaar, en met andere soorten planten van het Sedum geslacht, gecombineerd binnen sedumcassettes. Zo zijn er ook verschillende soorten sedumdak cassettes beschikbaar. Dit geldt uiteraard ook voor de sedumdak matten. Je kunt een sedumdak maken met de planten die jou het meest aanspreken.

Sedumdak matten en cassettes met sedumdak planten bestellen

Gebruik matten of cassettes met sedumdak beplanting voor het snel en makkelijk realiseren van een mooi en sterk sedumdak. Je kunt direct veel voordeel halen uit je groendak en daar draait het natuurlijk om! Bij 123Groendak.nl vind je de beste sedumdak planten voor de meest uiteenlopende daken, van klein tot groot en van plat tot (licht) hellend. Bekijk al onze sedumdak planten en bestel direct, zodat jij binnenkort ook kunt gaan profiteren van de vele voordelen van een groendak.