Toont alle 10 resultaten

Sedumdak cassettes

Sedumdak cassettes helpen je om snel en makkelijk een mooi en sterk sedumdak te maken. Wil jij genieten van de voordelen van een groendak? Bestel nu jouw sedumdak cassettes!


Sedumdak cassettes voor platte en hellende daken

Er zijn verschillende soorten sedumdak cassettes te verkrijgen. Het is goed om bij het maken van je keuze te letten op het soort dak waar jij een sedumdak van wilt maken. Alle sedumdak cassettes zijn geschikt voor platte daken, maar niet alle sedumcassettes kunnen ook goed worden geplaatst op hellende daken. De cassettes die geschikt zijn voor hellende daken geven aan onder welke hoek de sedumcassettes geplaatst kunnen worden. De meeste reguliere sedumdak cassettes zijn geschikt voor hellende daken tot maximaal 15 graden. Wil je een mooie desumdak maken op een relatief klein dak? Dan doe je dit het best met sedumdak cassettes. Gaat het om een relatief groot dak? Dan is de keuze voor sedumdakmatten vaak beter. Natuurlijk kun je hiervoor ook bij 123groendak.nl terecht.

Snel en makkelijk een sedumdak maken met sedumdak cassettes

Eén van de belangrijkste sedumdak benodigdheden is natuurlijk wel sedum zelf. Sedum is een plantengeslacht. Er zijn veel verschillende soorten sedum die allemaal tot ditzelfde geslacht behoren en geschikt zijn voor gebruik bij de realisatie van een sedumdak. Je kunt een sedumdak maken met sedummatten, welke groot van stuk zijn en daarom ideaal voor grote daken. Voor kleinere oppervlakten kun je beter sedumdak cassettes gebruiken. Een sedumcassette bestaat uit verschillende lagen en kan het best worden vergeleken met een ondiepe plantenbak. De toplaag van deze sedumcassettes bestaat uit vetplantjes die al goed zijn geworteld. Een sedumdak maken met sedumdak cassettes gaat snel en is heel eenvoudig. Je kunt de cassettes namelijk makkelijk aan elkaar klikken voor een instant groene dakbedekking.

Meerdere soorten sedum in één sedumcassette

We noemden het net al even: er zijn veel soorten desum. We hebben het dan over verschillende soorten plantjes die allemaal behoren tot het zogenaamde Sedumgeslacht. Je kunt dan ook sedumdak cassettes kopen met veel verschillende soorten desum. Zo komen de Sedum Floriferum, Sedum Album Coral Carpet, Sedum Hispanicum en Sedum reflexum Blue Spruce veel voor binnen de cassettes, maar er zijn nog tal van soorten. We kennen onder meer ook de Spurium-varianten, zoals John Creech, Summer Glory en Coccineum. Vaak worden meerdere plantjes met elkaar gecombineerd binnen de sedumdak cassettes, zodat je kunt genieten van veel mooie variatie op het dak.

Sedumdak cassettes die perfect bij jou passen

Wil jij een mooi sedumdak maken? Dan heb je de keuze uit verschillende soorten sedumdak cassettes. Je kunt bij ons terecht voor alle sedumdak benodigdheden en accessoires. Het is aan te raden om bij het maken van je keuze goed te letten op een aantal zaken, zodat je zeker weet dat de planten bij je passen en de sedumcassettes ook goed geschikt zijn voor het dak. Zo kan het gewicht per cassette variëren. Gemiddeld ligt het gewicht per cassette tussen de 15 en de 20 kilo. Daarnaast kan de bloeitijd voor jou belangrijk zijn. Verreweg de meeste sedumdak cassettes bevatten plantjes met een bloeitijd van mei tot september. Het gaat dan om plantjes die in de winter groen blijven. Wil je een relatief groot sedumdak maken? Kies dan voor sedumdakmatten. Toch liever mooie sedumdak cassettes? Check dan online de mogelijkheden en bestel!