Toont alle 11 resultaten

Sedumdakmatten

Sedumdakmatten worden ook wel sedumrollen genoemd. Met behulp van sedumdakmatten realiseer je snel en makkelijk een prachtig groen dak. Bestel voordelig online!


Sedumdakmatten voor een groen dak: waarom eigenlijk?

Sedumdakmatten zijn ideaal om een groen dak mee te realiseren. Het werkt niet alleen heel makkelijk, maar ook zeer snel. Hierdoor kun je zonder al te veel moeite al gaan genieten van de voordelen van een groendak. Groendak matten vormen een unieke dakbedekking met een ecologisch verantwoorde waarde. Je profiteert van tal van voordelen wanneer je sedumdakmatten op je dak plaatst. Een sedumdak neemt CO2 op, heeft een filterende werking op fijnstof en zuivert op effectieve wijze de lucht. Er ontstaat een betere isolatie, waardoor je energie bespaart in de winter en in de zomer geniet van meer koelte. Daarnaast is een groendak natuurlijk ook een fijne leefomgeving voor vogels en insecten. Zo bieden sedumdakmatten een positieve invloed op de natuur, op de directe leefomgeving en op je bankrekening!

Sedumdakmatten snel en makkelijk aanleggen

Met de sedumdakmatten kun je snel genieten van de sedumdak planten. Wel is het belangrijk om de nodige voorbereidingen te treffen voor het leggen van de sedumdakmatten. Zorg ervoor dat er geen waterafvoerproblemen kunnen ontstaan en dat het dak vrij is van schade. Het is het best om een worteldoek, een waterdichte folie of een beschermdoek op het dak te plaatsen. Een combinatie is ook mogelijk. Vervolgens realiseer je een substraat waarin de sedumdak planten kunnen gaan wortelen door een laag aarde van een paar centimeter dikte aan te brengen. Nu kun je de sedumdakmatten aanleggen. De groendak matten kunnen eenvoudig over het oppervlak worden uitgerold en, indien nodig, op maat worden gesneden. Werk het geheel vervolgens af door grof grind te plaatsen op de dakranden. Dit zorgt voor een goede afwatering. De regenpijp kun je het best voorzien van een grof draadrooster.

De sedumdak planten op de groendak matten zijn uitzonderlijk sterk

Sedumdak planten kunnen in ons land flink wat te verduren krijgen. We hebben vaak te maken met een sterk wisselend klimaat. Jaarlijks krijgen we te maken met flinke stormen, met hagel en / of veel regen. Hier moeten de sedumdak planten goed tegen kunnen. De sedumdakmatten zijn voorzien van sedum vetplantjes die laag blijven. Deze plantjes leven oorspronkelijk in rotsachtige omgevingen, waar de winters zeer streng zijn en de zomers vaak extreem heet. De plantjes hebben in deze gebieden weinig houvast, maar krijgen wel te maken met sterke (ruk)winden. Hierdoor zijn de vetplantjes zeer sterk en goed bestand tegen alle weersomstandigheden. De vetplantjes op de groendak matten zijn speciaal geselecteerd voor gebruik op daken, waar zij het zwaar te verduren krijgen. Hierdoor ben je altijd zeker van een maximale kwaliteit.

Sterke sedumdakmatten online bestellen bij 123groendak.nl

De sedumdakmatten zijn ideaal voor gebruik op grotere daken. Je kunt de groendak matten eenvoudig over een groter oppervlak uitrollen en op maat snijden met een scherp stanleymes. Wil je een groendak maken van kleiner formaat? Dan zijn de sedumdak cassettes vaak een betere keuze. Deze groendak cassettes zijn eenvoudig aan elkaar te klikken om een mooi geheel te vormen op de wat kleinere daken. Bij 123Groendak.nl kun je zowel sedumdak cassettes als sterke sedumdakmatten online bestellen.